Obiteljska Stomatologija

Održavanje zdravlja zubi i usne šupljine postiže se pravilnim četkanjem i redovnim kontrolama svakih 6 mjeseci. Kako biste bili sigurni da je cijela Vaša obitelj zbrinuta, potrebno je imati stomatologa kojemu vjerujete Vi i svi Vaši bližnji, posebno oni najmlađi. Na redovnim kontrolama potrebno je pregledati sve zube i strukture, profesionalno očistiti zubne naslage i kamenac te profilaktički očetkati zube, a kod malih pacijenata nanijeti preparate za očuvanje zubi. Karijes je najčešća bolest usne šupljine i glavni razlog dolaska u ordinaciju dentalne medicine. Naša vam ordinacija pruža usluge potpunog zbrinjavanja karijesom zahvaćenih zubi te zamjenu dotrajalih ispuna.

Obiteljska Stomatologija
Često postavljena pitanja.
GDJE MOGU NAUČITI KOJE PROIZVODE ZA ORALNU HIGIJENU KORISTITI?

Naš tim veliku važnost daje pravilnoj oralnoj higijeni i trudimo se svakog pacijenta naučiti što i kako koristiti kako bi im zubi bili zdravi.

ZAŠTO JE REDOVNO UKLANJANJE KAMENCA I ZUBNIH NASLAGA TOLIKO BITNO?

Kamenac i plak uzročnici su bolesti zuba i mekih tkiva te mogu dovesti do nastanka gingivitisa i parodontitisa.

KADA JE POTREBNO DIJETE PRVI PUT DOVESTI KOD STOMATOLOGA?

Preporuča se da dijete na stomatološki pregled dođe već nakon nicanja prvih mliječnih zubi. Ranim dolascima dijete se uči važnosti redovitih posjeta stomatologu, ali i pravilnom četkanju zubi i održavanju oralne higijene, te se postepeno bez straha navikava na okruženje stomatološke ordinacije.

ZAŠTO SE PREDNOST DAJE BIJELIM NAD CRNIM PLOMBAMA?

Osim bolje estetike, materijal za bijele plombe (kompoziti) omogućuje nam maksimalnu uštedu preostalog tvrdog zubnog tkiva.